Гравчиня ФК Житлобуд-1 розповіла, які зарплати в українському жіночому футболі

Футболістка харківського Житлобуд-1 Анна Петрик дала інтерв’ю “КП в Украине“, в якому розповіла про зарплати в жіночому футболі.

– Ви стали займатися професійно через любов до футболу чи заради можливості заробити?

– Спочатку нам платили сущі копійки, ледь вистачало оплатити проїзд на дорогу. На дворі 2012 рік. Я отримувала 1500-2000 грн. Але я була рада цих грошей. Коли отримувала зарплату, то накупала багато солодощів додому. Раз на місяць вдома влаштовувався бенкет, бо Аня отримала зарплату (сміється). Тому футбол я безумовно не могла розглядати в комерційних цілях. Та й зарплати в жіночому футболі непорівнянні з чоловічими.

– Яка найбільша зарплата в українському жіночому футболі, про яку ви чули?

– В українському жіночому футболі все настільки таємно, що я навіть не знаю, хто і скільки заробляє. Але це невеликі зарплати. Дуже хочеться вірити, що з появою таких клубів, як “Шахтар”, “Кривбас”, можливо, “Динамо” підтягнеться, виникне конкуренція в плані залучення гравців і, відповідно, почне рости ринок праці. Зараз в провідних клубах місячна зарплата не перевищує 15-20 тисяч гривень.

– Натія Панцулая (екс-півзахисниця клубу “Житлобуд-2” і збірної України) говорила, що 1000 доларів в жіночому футболі вже реально заробляти.

– Це з бонусами і преміями.

– Чув, що тільки створений “Шахтар” активно вербує гравців “Житлобуду-1” і “Житлобуду-2” до себе в команду. Вас не запрошували?

– Ну, як запрошували? Запитали, чи не хочу я перейти до них. Я відповіла відмовою. На даний момент мене все влаштовує в “Житлобуд-1” і ніякі інші пропозиції з України я не розглядала.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *