Удар коліном в скроню: стали відомі подробиці стану здоровʼя Волинця

Євген Волинець

Спортивний лікар Дмитро Бабелюк у себе в телеграм-каналі Hospital Pass розповів більш детально про травму голкіпера СК Дніпро-1 Євгена Волинця. Воротар був замінений на 37-й хвилині матчу з Панатінаїкосом.

У Волинця травматичний струс мозку. Жахливої травми зазнав голкіпер Дніпра-1 у грі проти Панатінайкоса.

Нападник грецької команди коліном влетів у скроню голкіпера. Воротар отримав прямий удар в голову, а потім за інерцією сильно вдарився об газон.

Фіксована (тонічна) поза після удару – ознака струсу мозку. Мозок не працює, не контролює тіло і перезавантажується в цей момент.

Особливо боляче було дивитися як медичний штаб команди тягав голкіпера за голову в сидячому положенні після такої травми. Логічно, що після хвилини такої допомоги гравець у сидячому стані знову почав втрачати свідомість. І тільки це(!) стало причиною сигналізувати про заміну Євгена.

Це хороший момент, щоб нагадати, що в жодному разі не можна чіпати шию гравця, який зазнав такого струсу. Травмований має бути знерухомлений, сигнал про заміну має бути одразу після травми, з фіксованою шиєю гравець має бути евакуйований з поля та доставлений до лікарні для подальшого обстеження“, – написав Дмитро Бабелюк.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *