Артем Гагарін пояснив, чому Кривбас хоче, щоб матчі УПЛ проходили в Україні

Віце-президент Кривбасу з Кривого Рогу Артем Гагарін пояснив, чому його клуб підтримував позицію, що УПЛ має проходити на території України.

Безперечно, зараз на першому плані питання безпеки футболістів, визначення формату та місця проведення змагань. Поки говорити про це передчасно, йде війна. Проте принципової згоди УАФ та клуби УПЛ, ПФЛ досягли – змагання мають відбуватися у нашій країні.

Безперечно, ми згодні із цим і самі за це голосували! Начебто в назві «чемпіонат України з футболу» немає слів «Польща», «Туреччина», правда? Це саме чемпіонат вільної та незалежної держави України.

Наша позиція — футболісти не можуть бути в особливому становищі, якщо наші воїни — на передовій, наші робітники «Рудомайна» — на своєму робочому місці, а мільйони українців — у своїх будинках або як ВПО, проте переживають повітряні тривоги і перебування в укриттях і всі разом працюють на перемогу своєї батьківщини.

Якщо прийнято принципове рішення грати в Україні, це сигнал для всіх клубів, що можна і потрібно розпочинати підготовку. Умови війни даються взнаки – у питаннях безпеки, логістики, організації. Усі повинні бути адаптивними, бути готовими до будь-якого повороту та перебігу подій.

Я завжди користувався таким постулатом: «немає неможливого, є завдання та цілі». Так само і щодо Кривбасу, УПЛ, ПФЛ та УАФ. Є потреба відновити змагання — це буде зроблено саме так, як потрібно.

Ми стежитимемо за рішеннями Кабміну, УАФ та УПЛ. Дотримуватимемося всіх рекомендацій щодо заходів безпеки. Проте найголовніше зараз – грати у футбол для нашого народу на батьківщині. Це також є частиною нашої державної патріотичної позиції”, – сказав Артем Гагарін.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *