Подальша кар’єра під загрозою: Роберто Де Дзербі перевів досвідченого хавбека Шахтаря в молодіжну команду

Півзахисник Шахтаря Максим Малишев переведений в молодіжну команду клубу.

Про це повідомляє Meta-ratings.

Рішення прийнято особисто Роберто Де Дзербі за підсумками зборів у Австрії.

До сих пір не ясно, чи зуміє Малишев грати на високому рівні або завершить кар’єру через старі травм.

У 2011 році Малишев перейшов в основну команду, однак виступав тільки в іграх молодіжного складу. Ставши згодом капітаном команди, домігся чемпіонства в першості в сезоні 2010/11. Всього за молодіжний склад Шахтаря Максим провів 36 поєдинків, в яких забив 2 голи. Однак до початку сезону 2012/13, повернувся в Шахтар-3, ставши капітаном і лідером складу. За півроку він провів 22 матчі, в яких відзначився 8 разів.

Взимку сезону 2012/13 перейшов до складу луганської Зорі, підписавши контракт на 2 роки.

Після літніх зборів з донецьким Шахтарем, був внесений до заявки першої команди на сезон 2015/16.

8 травня 2016 вперше вивів донецький Шахтар з капітанською пов’язкою на матч 25 туру УПЛ проти Карпат. Номінальний капітан донецької команди Даріо Срна пропускав поєдинок через пошкодження. Малишев тільки в поточному сезоні дебютував у першій команді, провів на той момент у складі донеччан 31 матч, забивши чотири м’ячі і зробивши чотири результативні передачі.

У складі молодіжної збірної України до 21 року провів 6 матчів. У серпні 2015 року головний тренер національної збірної України Михайло Фоменко вперше викликав Малишева в розташування команди на ігри відбіркового турніру до чемпіонату Європи проти Білорусі та Словаччини.

Раніше повідомлялося, що гравець покине клуб. Шахтар готовий взяти Малишева працювати в академію дитячим тренером, якщо той вирішить завершити кар’єру.

Малишев має хронічні проблеми з коліном. Останній раз він грав за першу команду гірників 3 квітня 2019 року.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *