“Я б позбавив його паспорта”: екс-захисник збірної України жорстко пройшовся по Тимощуку

Колишній футболіст збірної України Артем Федецький в черговий раз прокоментував своє ставлення до Анатолія Тимощука.

Можна бути патріотом, так? Малювати собі жовто-блакитний стяг на щоках, вдягати пов’язку для волосся, бігати всюди з прапором. А в результаті стати ким? Дав собі слово, що не буду говорити про нього, але мимоволі проскакує. Бо чесно, таке розчарування велике.

Тимощук був мені другим батьком, прикладом у всьому. Я думав, що він справжній патріот. Були моменти, коли мені вболівальники ставили питання, а я намагався пояснити, що Толік патріот. Виправдовував його.

Напевне, любити Батьківщину – це одне, а російські рублі для нього більше значать, на жаль.

– Підтримуєте, що його позбавили звання почесного громадянина Луцька?

Я б навіть паспорта позбавив. Навіщо він йому? Для яких цілей?

Він забезпечена людина, міг переїхати в будь-яку країну, кайфувати собі. Але в людини інші пріоритети. Те, що ми будемо говорити на нього різними неприємними речами… Треба закривати цю тему. Те, що позбавили звання – правильно. УАФ, наскільки я знаю, мала забрати в нього ліцензію PRO. Всі нагороди анулювати, це правильно. Хоча, можна й залишити, нехай собі тішиться.

Спочатку переживав за нього. Але що буду переживати? За Толіка, коли він як кіт в маслі? Переживати потрібно за наших, за бійців на Сході. Допомагати їм, тримати бойовий дух. Можна ходити з прапором цілий день, кричати гасла на вулицях, а всередині душі бути бидлом. А можна просто все не афішувати й бути патріотом», – сказав Федецький.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *