Фатальна помилка Ярмоленка: збірна України поступилася Уельсу і не зіграє на ЧС-2022

Сьогодні, 5 червня, в столиці Уельсу, Кардіффі, на стадіоні Мілленум збірна України  грала проти Уельсу в рамках фіналу кваліфікації на Чемпіонат світу в Катар.

Уельс – Україна – 1:0

Голи: Ярмоленко (34 авт)

Уельс: Хеннесі, Н.Уільямс, Родон, Б.Девіс, К.Робертс, Джеймс (Джонсон, 71), Аллен, Ремзі, Ампаду, Бейл (Уілсон, 83), Мур.

Україна: Бущан, Миколенко, Матвієнко, Забарний, Караваєв, Степаненко (Сидорчук, 70), Циганков (Мудрик, 77), Зінченко, Маліновський (Шапаренко, 70), Ярмоленко, Яремчук (Довбик, 77).

Матч почався досить жваво. На третій хвилині господарі отримали жовтку карточку, Олександр Зінченко вдарив зі штрафного і забив, але Матео Лаос відмінив взяття воріт, адже просив бити по свистку. Удар потім виконав Руслан Маліновський і потрапив в рамку воріт, проте голкіпер валійців зафіксував м’яч в руках попри невеличкий дощ.

В наступні хвилини ініціатива була за підопічними Роберта Пейджа, але вже на 8-й хвилині Віктор Циганков відважився на дальній удар і Хеннесі перевів постріл на кутовий. Вже на 12-й хвилині з пасу Забарного Роман Яремчук вийшов сам на сам, але Вейн Хеннесі знову продемонстрував, що не дарма майже всю кар’єру проводить в АПЛ.

Прикро, що на 34-ї хвилині Уельс реалізував свій чи не єдиний момент. Команда господарів заробила право на штрафний, Гарет Бейл зробив сильну передачу і Андрій Ярмоленко зрізав круглого в сітку власних воріт. “Синьо-жовтих” пропущений м’яч не вибив, вони намагались зтворити небезпеку, але до перерви так і не змогли відігратись.

Уже на початку другого тайму валійці могли подвоїти перевагу, але досвідчений Ремзі с кількох метрів пробив повз ворота. Скоро був момент і в наших. Циганков бив з декількох метрів, Хеннесі відбив прямо в Яремчука, але Роман не встиг підлаштуватись і м’яч від нього вилетів за межі поля.

З кожною хвилиною перевага українців збільшувалась, але і валійці мали шанс. На 76-й хвилині Бущан впорався з хорошим ударом від Бейла.  Через сім хвилин міг забивати Довбик, він впевнено пробив головою, але знову на заваді голу став сейв від Вейна Хеннесі.

До кінця гри небезпечно пробивали з дистанції Віталій Миколенко та Андрій Ярмоленко, але, на жаль, зрівняти рахунок так і не вдалось. Таким чином, збірна Уельсу в листопаді буде грати в Катарі на ЧС-2022.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *