“Збірну підтримують усі українці, від молоді до людей похилого віку”: Петраков пояснив, важливість перемоги своїх підопічних

Головний тренер збірної України Олександр Петраков розповів про збір команди та підготовку до плей-офф кваліфікації ЧС-2022.

– Ми тут, щоби відстоювати інтереси України у світі футболу. Українці чекають на нас перемог. Якщо нам вдасться досягти нашої мети, ми підвищимо моральний дух людей. Така відповідальність допомагає сфокусуватися на задачі та викладатися по максимуму.

– Вперше у кар’єрі ви повинні більше думати про психологічний стан гравців, ніж про їхні фізичні кондиції?

– Так. Цьогорічну ситуацію не можна порівняти ні з чим, що зі мною було раніше. Я ніколи раніше не тренував команду під час війни, коли хлопці постійно переживають за рідних та батьківщину. Це непросто, але я знаю, як розрядити атмосферу.

Часто розповідаю футбольні історії, жартую, щоби відвернути їх. Ми всі розуміємо, на що чекають від нас українці. На нас величезна відповідальність.

– Що може дати футбол Україні, на яку напала Росія?

– Футбол може принести радість, особливо коли твоя улюблена команда перемагає. Збірну підтримують усі українці, від молоді до людей похилого віку“, – сказав він.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *