Стефан Шіпперс: Для нас само собою зрозуміло, що ми зробимо все можливе для підтримки України

Виконавчий директор «Боруссії» М Стефан Шіпперс поділився очікуваннями від контрольного матчу проти збірної України.

«Все, що відбувається в Україні – в наших думках. Ми всі приголомшені, навіть уявити собі не могли, що така війна буде вестися таким чином на європейській землі. Вважаю, будь-яка допомога та підтримка – як саме собою зрозуміле.

Нас дуже оперативно запитали, чи можна провести такий матч. Для нас само собою зрозуміло, що ми зробимо все можливе для підтримки України. Футбол зокрема та спорт загалом можуть будувати мости. Це було і завжди є нашою відправною точкою.

З одного боку, ми можемо допомогти УАФ підготуватися до їхніх майбутніх міжнародних матчів. А з іншого боку – можемо запропонувати платформу, щоб висловити, наскільки підло те, що зараз відбувається в Україні.

Коли почалася війна, клуб пожертвував по євро з кожного члена клубу. В той самий час наші вболівальники збирали кошти і можуть робити це сьогодні, наприклад, жертвуючи свій кубковий депозит на домашніх іграх. Наразі зібрано майже 180 тисяч євро, які ми виплачуємо Україні.

Сюди, в Менхенгладбах, також прибули люди, які втратили свої домівки. Для нас важливо підтримувати цих людей. Ми це робимо з великим задоволенням, звісно. За рахунок коштів, отриманих від матчу в середу, ми хочемо внести ще одну частину в підтримку України.

Думаю, ми посилаємо хороший сигнал світу. Спорт об’єднує. Ми хочемо показати приклад і привернути увагу, щоб міжнародний тиск зрештою став якомога більшим і в Україну нарешті повернувся мир», – сказав Шіпперс.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *