Сергій Сидорчук: Футболісти збірної не в найгірших умовах

Півзахисник збірної України Сергій Сидорчук розказав, яке значення має товариський матч з менхенгладбаською «Боруссією», який пройде 11 травня.

Це мій перший досвід пресконференції українською мовою. Пробачте, якщо буду зупинятися чи щось таке.

Що стосується матчу, то, перш за все, ми розпочали підготовку до Шотландії. Це більше підготовчий матч, ніж виставковий. Але не забуваємо, що відбувається в Україні. Буквально за кілька годин до пресконференції я побачив світлини з «Азовсталі» з нашими пораненими військовими. Сказати, що це буде лише підготовчий матч, в мене не виходить. Це буде ще одна спроба привернути увагу до ситуації в Україні.

Емоції завжди позитивні, коли тебе викликають до збірної. Для кожного хлопчика, який займається футболом, – це мрія з 6-7 років. Це завжди приємні відчуття.

Футболісти збірної не в найгірших умовах, що стосується саме життя. Те, що зараз відбувається в Україні, особливо на Сході чи в Одесі, ми всього того не відчуваємо. На початку війни всі це відчули, але зараз це трохи не те.

Ми не дискутуємо на тему війни. У всіх приблизно одне й те ж на душі, в голові та в словах. Це не пропаганда, яка йде з іншої сторони. Ми живемо на своїй землі, бачимо, що відбувається. Не по телевізору, а наживо. Тут не може бути дискусій, у всіх одна спільна думка.

Щодо матчу з Шотландією. Всі хлопці розуміють, який тягар лежить на їх плечах. Напевно, для всіх жителів України це може стати другою хорошою новиною після того, як Байден підписав закон про ленд-ліз для України. Всі ми живемо цим матчем. Сподіваємося, у нас все вийде.

– Як розряджаєте атмосферу в команді на фоні війни?

– Якщо Олександр Петраков перейде на те, що він говорить перед тренуваннями, це вже буде не пресконференція, а стендап, – сказав Сидорчук.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *