Боруссія М – Україна: слова Олександра Петракова перед матчем

Головний тренер збірної України Олександр Петраков відповів на питання журналістів перед товариським матчем з менхенгладбаською «Боруссією», який пройде 11 травня.

«Боруссія» грає за схожою зі збірною Шотландії схемою – 3-5-2 з переходом на 3-4-3. Було б добре, якби зараз були наші легіонери. Але й так це дуже важливий для нас матч, ми зіграємося. Хлопці розуміють це, ми їм розказуємо все. Це дуже хороший суперник, який грає за схемою збірної Шотландії.

Безплатний прохід для вболівальників з українським паспортом – це рішення «Боруссії». Ми дуже вдячні керівництву «Боруссії», її головному тренеру, гравцям за те, що вони погодилися провести з нами цей матч та допомогти.

Не буду розказувати, як я оцінюю фізичний стан гравців «Динамо» та «Шахтаря». Мені дуже подобається, що хлопці віддаються на тренуваннях. Всі серйозні, ніхто не скиглить. Це дуже добре. Все проходить нормально.

В Німеччині нас дуже добре зустріли. Я досвідчений чоловік, бачу, що всі добре до нас ставляться, вітаються, бажають добра. Ніколи не думав, що буду сидіти в Німеччині, а німці будуть мені бажати добра, вітатися, щастя бажати, а мої брати будуть нас вбивати. Всі ставляться добре, дуже дякую.

Чи підтримую я зв’язок з нашими легіонерами? Тільки вчора розмовляв з Ярмоленком. Все добре. Поговорили, посміялися. Треба ж інколи й сміятися, бо зірве дах. Андрій 23 травня виїжджає до розташування збірної. Я запитав, чи потрібні будуть йому вихідні, але він сказав, що одразу приїде, з Миколенком. Зінченку подзвоню сьогодні. Кожного тижня розмовляю з хлопцями. Багато теж не потрібно, бо набридну. Приїдуть та скажуть, що не скучили. У хлопців все добре йде. Головне, щоб не було травм. 12 травня ми оголосимо остаточний список легіонерів, яких отримають виклик в національну команду.

– Як ви розряджаєте атмосферу в команді на фоні війни?

– Нормальні люди, не спортсмени, ви знаєте, як знімають стрес. Всі розумієте? А нам не можна. Дай бог, ми знімемо його 14 червня, в Польщі. За все знімемо, в тому числі за перемогу.

Треба прожити життя в спорті, щоб вам все це розказати. Не потрібно, це внутрішня кухня. Не ображайтеся.

– Чи будуть викликані футболісти з чемпіонату Угорщини: Петряк, Макаренко, Шабанов?

– Ні, ці футболісти викликані не будуть. Відразу кажу вам, ніякої інтриги немає.

Щодо ротації, то завтра всі будуть грати. Ніяких обмежень по замінах немає. У нас 17 польових гравців. Не може поки що грати Циганков, який відновлюється від травми. Гуцуляк також не зможе зіграти, він поїде додому. Через травму він випав приблизно на 2 тижні. Корнієнко був викликаний, але не приїхав через отриману травму. Кривцов вже не грає пів року, тільки почав відновлення.

– Лунін?

– Хай буде інтрига. Вчора з ним розмовляв. Його дружина скоро народить, буде хлопчик. Мені ще мати говорила, що в роки війни, в основному, народжуються хлопці“, – сказав Петраков.

One thought on “Боруссія М – Україна: слова Олександра Петракова перед матчем

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *