Не Англією єдиною: Топ найбільших поразок в історії збірної України

У порівнянні з Парижем-2020 українці ще легко відбулися в матчі проти збірної Англії.

На початку жовтня 2020 року збірна України з тріском провалилася в Парижі. У товариському матчі проти чемпіонів світу на «Стад де Франс» команда Андрія Шевченка вперше пропустила сім м’ячів. Втім, тоді українська збірна спокійно відреагувала на власний казус. Свіжий розгром від англійців – привід згадати антирекорд.

Коронавірус вплинув на результат матчу

Перед товариським матчем в Парижі на Шевченка впали кадрові проблеми. Воротарі Андрій Лунін і Юрій Паньків здали позитивні тести на коронавірус і були змушені піти на карантин. З тієї ж причини були відсутні гравці Шахтаря Андрій Пятов і Тарас Степаненко.

А оскільки в обоймі залишився тільки один здоровий воротар, Георгій Бущан, довелося заявляти в якості резервного легендарного Олександра Шовковського, який на той момент вже завершив кар’єру і працював асистентом Шевченка в національній команді.

У старті проти збірної Франції вийшов все-таки Бущан, а 45-річний Шовковський зайняв місце на лавці запасних. Вже до кінця першого тайму Україна примудрилася пропустити від діючих чемпіонів світу чотири голи. Рахунок відкрив вундеркінд Камавінга, потім дублем відзначився Жиру, а під кінець першої половини зустрічі Миколенко після подачі кутового забив автогол.

Після перерви Україні вдалося скоротити перевагу французів завдяки точному удару Циганкова. Але навіть після забитого гола команда Шевченка продовжила сипатися. Толіссо забив шикарним обвідним ударом, а Мбаппе здорово розібрався з українськими захисниками, пославши м’яч повз Бущана. Під кінець зустрічі Грізманн вколотив сьомий м’яч у ворота збірної України, встановивши остаточний рахунок – 7:1.

Незважаючи на найбільшу поразку в історії, Шевченко після матчу зберігав спокій.

«Потрапивши в таку ситуацію (коронавірус), гравці поставилися до матчу з тієї серйозністю, з якою могли. Гравці, які виходили на поле, намагалися і намагалися грати. Порівнювати команди взагалі неможливо, але якісь шматочки, особливо початок другого тайму, у нас добре вийшли. Все хороше ми будемо забирати.

Те, що сталося сьогодні, – збіг обставин. Збірна Франції – чемпіон світу, одна з кращих команд. Ми не змогли виставити наш кращий склад, щоб хоча б спробувати конкурувати з ними.

Це футбол, він складається з епізодів. У нас було кілька моментів, коли ми могли хоч якось поліпшити ситуацію за рахунком: потрапили в штангу, був вихід один на один. Тобто ми створювали ситуації, які могли реалізувати. Для глядачів було б цікавіше побачити ще кілька м’ячів», – зазначив Шевченко.

Найбільші поразки збірної України

Того вечора в Сен-Дені українці вперше пропустили більше чотирьох м’ячів. Раніше вони програвали з різницею максимум в чотири м’ячі.

Найбільші поразки в історії збірної України

• Хорватія – Україна – 4:0. Відбір Євро-1996. Головний тренер – Анатолій Коньков.
• Німеччина – Україна – 4:1. Плей-офф ЧС-2002. Головний тренер – Валерій Лобановський.
• Румунія – Україна – 4:1. Товариський матч. Головний тренер – Леонід Буряк.
• Англія – ​​Україна – 3:0. Товариський матч. Головний тренер – Олег Блохін.
• Іспанія – Україна – 4:0. ЧС-2006. Головний тренер – Олег Блохін.
• Італія – ​​Україна – 3:0. ЧС-2006. Головний тренер – Олег Блохін.
• Нідерланди – Україна – 3:0. Товариський матч. Головний тренер – Олексій Михайличенко.
• Україна – Туреччина – 0:3. Товариський матч. Головний тренер – Олексій Михайличенко.
• Чехія – Україна 4:0. Товариський матч. Головний тренер – Олег Блохін.
• Україна – Франція – 1:4. Товариський матч. Головний тренер – Олег Блохін.
• Франція – Україна – 3:0. Плей-офф ЧС-2014. Головний тренер – Михайло Фоменко.
• Словаччина – Україна – 4:1. Ліга націй. Головний тренер – Андрій Шевченко.
• Іспанія – Україна – 4:0. Ліга націй. Головний тренер – Андрій Шевченко.
• Франція – Україна – 7:1. Товариський матч. Головний тренер – Андрій Шевченко.
• Україна – Англія – ​​0:4. Євро-2020. Головний тренер – Андрій Шевченко.

Таким чином, нинішній головний тренер збірної України зазнав від Англії четвертої поразки з чотирма або більше пропущеними м’ячами. Але все ж сподіваємося, що таких невдалих ігор у українців буде набагато менше.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *