Провальні перші хвилини: збірна України програла Угорщині у матчі відбору на ЧС-2023

Сьогодні, 30 листопада, жіноча збірна України з футболу провела черговий матч відбору на ЧС-2023. На цей раз суперницями колективу Луїса Кортеса стала Угорщина.

Угорщина – Україна – 4:2

Голи: Ваго (3, 11), Зеллер (29), Немет (87) – Апанащенко (71), Хіміч (82)

Угорщина: Сеч – Папп, Тураньї, Л. Ковач (Шаванья, 46), В. Сабо – Чисар, Феньвеші (Кочан, 79) – Зеллер, Ваго, Чикі (Папою, 46) – Загор (Немет, 62).

Україна: Бондарчук – Корсун, Люб. Шматко, Басанська (Малахова, 79) – Хіміч, Петрик (Куніна, 60), Апанащенко, Калініна (Кравець, 46), Шевчук – Овдійчук, Кравчук (Андрухів, 70).

Господарі почали матч досить агресивно і це дало свої дивіденди. На третій хвилині пішла подача, захисники України розгубились і цього вистачило для Ваго, щоб з декількох метрів пробити Бондарчук.

Команда України була в нокдауні, роблячи помилки, чим знову ж таки господарі і скористались. Угорщина отримала право на штрафний з 25-ти метрів. Ваго вирішила бити і не прогадала – чудовий гол прямо в “дев’ять”.

На 27-й хвилині наші зробили перший гостирий момент. Таміла Хіміч прострілила, але Шевчук з декількох метрів не зуміла забити.

Спрацювало правило футболу “не забиваєш ти – забивають тобі”. Чісар вивела точним пасом Зеллер сам на сам з Дар’єю Бондарчук, та реалізувала момент. До кінця тайму краще виглядали гості, але без моментів.

Початок другого тайму також залишився за дівчатами з Угорщини, проте з 60-ї хвилини Україна почала додавати. На 71-й хвилині Апанащенко вдало обробила м’яч після подачі від Вероніки Андрухів і сильним ударом переправила його під поперечену.

На 78-й могла забивати Овдійчук, але голкіпер зробив сейв. Через декілька хвилин українки скоротили відстань до мінімуму. На цей раз з пасу Андрухів забила Хіміч.

Здавалося, що в цій грі вдасться зацепитись за очки, але на 87-й хвилині забила Немет і зняла всі питання про переможця. В додатковий час Україна мала два моменти, але вдало грав воротарка Сеч.

Тепер Україна йде на 4-му місці у групі, маючи 4 пункти в 4-х матчах. Угорщина за 5 ігор набрала 6 балів і йде третьою. Попереду Шотландія (10 балів), та Іспанія (12). Замикає групу збірна Фарерських островів – 0 пунктів.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *