Орест Ткачук: Коли люди почали виїжджати з України, поляки були дуже відкриті на допомогу з перших годин

24-річний Орест Ткачук на дитячо-юнацькому рівні виступав за Волинь, потім чотири роки був в академії донецького Шахтаря, а після дворічного періоду в Олександрії з зими 2020 року грає в Польщі. Сайт Епоха Футболу зв’язався з футболістом Полонії з міста Битом та задав йому декілька питань.

– Як ти дізнався про початок війни?

– Як і мільйони українців прокинувся від телефонного дзвінка о 04:00, зателефонували мої рідні. Вони розповіли, що чують вибухи, які згодом і я почув через телефон. Я переглянув новини, тоді все стало більше зрозуміло, Росія розпочала війну проти України.

– Як одноклубники відреагували на початок подій в сусідній для них країни. Певно був шок і слова підтримки?

– Так, для всіх це було дуже несподівано і страшно, ніхто не очікував такого в наші дні. Звичайно, одноклубники, друзі та знайомі в Польщі робили допомогу не тільки в словах, також і в діях.
Коли люди почали виїжджати з України, поляки були дуже відкриті на допомогу з перших годин.

Орест Ткачук

– Ти вже декілька років у Польщі. Українські гравці, які виступають в цій країні, дуже хвалять інфраструктуру клубів. В Польщі з цим прям набагато краще чим в Україні?

– В Україні є багато клубів, які мають дуже гарні умови для тренувань та розвитку молодіжних команд. Звичайно, футбол в Польщі не відстає в цьому аспекті також, люди багато інвестують у виховання своєї молоді, тому якість та виконання об’єктів є на високому рівні, що дозволяє тренуватися у комфортних умовах.

Гравець ГКС-Ястшембе Владислав Охрончук: Люблю український футбол, але в Польщі поля і суддівство вищого рівня

– Чи підтримуєш з кимось з українських гравців у Польщі зв’язок?

–  Тарас Романчук, гравець Ягелонії Білосток, справжній капітан та лідер команди. Він також сильно задіяний в допомозі українцям.

–  Чи був час, щоб подивитись матчі збірної у відборі на ЧС. Якщо так, то як тобі поєдинки проти Шотландії та Уельсу?

– Так, звичайно. Дивився обидва матчі. Збірна не одноразово показували найвищий рівень гри, що також було легко побачити в цих матчах. Є стиль, є ідея – це важливі елементи для майбутніх перемог, а вони обов’язково будуть. Перед нами ще багато перемог. Цього бажаю і всім нам”, – сказав нам Орест Ткачук.

Фото взято: Фейсбук ФК Полонія Битом та сайт sportdziennik.com.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *