Мирослав Мазур: Зеленський – людина з великими яйцями, показав світу хто він є

Український захисник Мирослав Мазур декілька тижнів тому став гравцем шведського Естерсунда. Для нього це вже четвертий закордонний клуб і другий зі Швеції. Cайт Епоха Футболу запитав у футболіста про цю країну, а також про про події в рідній Україні.

– Ти вже вдруге у Швеції, що скажеш про цю країну та її мешканців?

– Так, я вже другий раз в Швеції. Мені тут подобається, мене тут завжди тепло приймають, колектив дуже добрий в команді. І взагалі, шведи вони такі дружелюбні люди, дружелюбний народ. Я себе відчуваю дуже комфортно тут.

– Ти сам із Києва. Березень місяць був важким і для міста, і області, і країни. Ніхто із рідних не постраждав?

– Дякувати Богу, ніхто не постраждав. Я дуже щасливий, що моя сім’я вчасно встигла виїхати. Зараз вони знаходяться більш-менш в безпеці. Кожного ранку я прокидаюсь з першою думкою, що треба написати і спитати: “Як вони, як справи, чи все добре, чи ця ніч пройшла добре, чи все в них спокійно?”. 

Тільки коли отримую відповідь, тоді вже можу більш-менш розпочати свій день і свій графік.  Так, я начебто тут, начебто в безпеці, але коли твоя сім’я і рідні перебувають зараз в Україні, то це важко.

Перш за все, на душі тяжко, коли не знаєш, що вони і як вони. Тому для мене це дуже потрібна річ, аби я знав, що вони в безпеці.

– Як дізнався про початок війни?

– Дізнався я від батьків і рідних. Спочатку не повірив, але коли все побачив по новинам, то це навіть не передати відчуття, які були всередині.

– Що у Швеції говорять з приводу війни з боку росії?

– В Швеції всі дуже підтримують Україну, завжди мене питають, чим можуть допомогти. Я давав реквізити клубу, бо вони також хотіли допомогти Україні і за це їм велика подяка. Шведи, скажімо так, агресивно налаштовані проти країни-агресора і дуже підтримують Україну. 

– До початку війни рейтинг Зеленського коливався близько 22-27%. Наразі опитування дають 80%+. Що загалом скажеш про президента України?

– Зеленський – це людина з дуже міцними яйцями, яка зараз показала всьому світові хто він. Всі думали, що він там комік, смішний, щось робить незрозуміло що, а зараз він показав світу, що він мужик.

Те що він робить, те що не втік, те що він робить для країни це багатого варте. Я впевнений, зараз кожен українець поважає його, знає, що в нас є президент.

Ми чекаємо час, коли все це закінчиться, але я впевнений, що всі завжди будуть підтримувати цю людину, тому що він людина з великої літери.

– Ракицький і Полярус покинули російські клуби. Тимощук, Ордець та Івенисеня лишились. Яка твоя думка про цих трьох.

– Я не можу щось судити про них, щось казати. Для мене ці люди показали всій Україні, хто вони є. Якщо взяти Тимощука, якой був легендою збірної України, який зіграв дуже багато матів за збірну і він так себе поводить, то про що тут говорити? Тут ні про що говорити.

Мені, якщо чесно, не хочеться про таких людей говорити. Вони просто не заслуговують на те, щоб про них говорили“- сказав нам Мирослав Мазур.

23-річний центральний захисник є вихованцем київського Динамо. В Україні виступав за Буковину, Арсенал-Київ та Ворсклу. Естерсунд його четвертий зарубіжний клую Раніше Мирослав Мазур був гравцем Сфинтул-Георге (Молдова), Умео (Швеція) та Ягеллонії (Польща).

Фото: фейсбук ФК Естерсунд

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *